web analytics

De geneeskracht van knolselderij

Knolselderij kan gegeten worden als alternatief voor aardappels. De knol is veel voedzamer dan aardappels. Knolselderij is een ondergronds groeiend gewas wat familie is van de wortel. De witte knol heeft diverse medicinale eigenschappen. Knolselderij is verwant aan selderij en bleekselderij. Homerus, de bekende Griekse verhalenverteller, schreef 800 jaar voor Christus over deze vreemd uitziende maar lekkere groente.

Vitaminen knolselderij

In knolselderij zitten menig gezonde vitaminen. Knolselderij bevat het meest vitamine K. In 100 gram knolselderij zit 34% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor vitamine K. Voor zowel vitamine C als vitamine B6 geldt dat er 13% van de ADH in deze witte bolvormige wortel zit. Van vitamine B5 zit er 6% van de ADH in knolselderij. Er zit 4% van de ADH aan de vitaminen B1 en B3 in dit ondergronds groeiende knolgewas.

Bekijk het originele artikel via onderstaande link:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104339-de-geneeskracht-van-knolselderij.html

Bomvol vitaminen en mineralen!!

Maak het verschil

De vegetarische, veganistische en flexitarische consumentensegmenten groeien enorm. Omdat knolselderij bitterballen en kroketten alleen groenten bevatten, zijn ze bijzonder geschikt voor deze snel groeiende markt.

Ontdek de heerlijke en eerlijke smaak van knolselderij

Tijdens diverse blinde smaaktesten met vegetarische bitterballen gaven consumenten de voorkeur aan het recept van de knolselderij bitterbal. Knolselderij staat inderdaad bekend om zijn nootachtige smaak en fluweelachtige textuur. Daarom kan het een geweldig alternatief vormen voor de traditionele beroemde bitterballen.

Kies de gezonde optie

Biochemisch onderzoek heeft aangetoond dat knolselderij bitterballen en kroketten veel voedingsvoordelen (meer vitamine C, veel meer onverzadigd vet inclusief Omega 3, 6 & 9 en minder verzadigd vet) bieden ten opzichte van de andere geteste versies.

nl_NLNL